Cowboys og indianer i en svensk skov

Midt ude i en svensk skov findes en mærkværdig verden, hvor cowboys, indianere og mexicanere regerer. Det er et sted, hvor det ikke er unormalt at høre pistolskud fra hvert et hushjørne, mens sombreroer og lyserøde cowboyhatte lyser op i landskabet. Det er en temapark kaldet High Chaparral, opsat af en entusiastisk svensker, dybt fascineret af det vilde vesten. Det er et sandt paradis for enhver cowboy-entusiast med hang til plastik legetøjspistoler.

I forbindelse med sommerferien valgte min familie og jeg at drage afsted til den unikke temapark.Det var dog ikke uden fare. Hvad vi troede var en rolig togtur gennem parken med et gammeldags lokomotiv udviklede sig hurtigt til en klassisk western, da vi pludselig blev stoppet, og et stort brød af en togrøver kom ind i vognen.

Heldigvis blev jeg ikke bestjålet i denne omgang, da mine smykker åbenbart var fuldstændig værdiløse ifølge røveren. Under alle omstændigheder var det en uforglemmelig togtur, der involverede betydeligt flere pistoler, end jeg er vant til.

Feriedestination unknown

Så ja, noget af min sommerferie foregik i en svenskers skøre westerndrøm. I skrivende stund er den nærmeste ferie jo den dejlige juletid, hvor min kalender i hvert fald er fyldt til randen med familiebesøg, så ikke flere rejser til det vilde vesten i denne omgang. Nogle danskere udnytter jo den kolde vintertid til at flygte til Sydens sol, hvor de kan ligge og bage på en lækker sandstrand. Men måske finder du, ligesom jeg, en vis charme ved de svenske skove, og måske lyder tanken om at lege cowboy og indianer i en skov ganske tiltalende. En ting er skam sikker: Du kan helt sikkert finde en cowboyhat i lige din størrelse.